Sfaturi pentru a relua ritmul în această toamnă cu seninătate

Pentru a te reintoarce la locul de munca cu seninatate si fara stres, fara sa pierzi insa beneficiile vacantei, este foarte important sa tii cont de cateva sfaturi pe care sa le aplici inca de pe acum.

Ai nevoie de un bun ritm al somnului. Adica trebuie sa iti fixezi ore regulate de culcare si de trezire, pentru a putea permite ceasului tau biologic sa se resincronizeze. Iar atunci cand trebuie sa te trezesti dimineata, nu ar tebui sa tragi roletele sau draperiile de tot pentru a te trezi progresiv odata cu lumina zilei.

Alimentatie- consuma cat mai multe fructe si legume. Privilegiaza la mese cat mai multe fructe si legume de sezon. Asociaza-le cu un aliment protidic- carne, peste, leguminoase sau oua si glucidic- feculenti adica.

Un mic dejun ideal ar trebui sa fie compus dintr-un produse cerealier, un fruct, un produs lactat si o bautura pentru a te hidrata dupa o noapte in care nu ai consumat nimic. Este important sa ai 3 mese pe zi la ore regulate. Chiar daca este greu, rontaielile dintre mese ar trebui sa fie evitate.

Lectura, expozitii, jocuri de logica- incearca sa iti stimulezi neuronii. Dupa mai multe saptamani in care te-ai relaxat la maximum si in care te-ai distrat, este destul de greu sa iti reintri in forma. Dar poti incerca sa citesti din nou romane, poezie sau teatru pentru a-ti stimula creierul, pentru a dezvolta capacitatile de analiza, pentru a –ti mari cunostintele si pentru a-ti imbogati vocabularul. Iti poti trezi si instinctul creativ desenand sau facnd o activitate manuala. Jocurile de logica sunt cele care iti vor antrena logica si care iti vor « unge » rotitele.

Ai mare grija de pielea ta. Soarele are tendinta de a face acneea sa dispara. Dar, odata cu revenirea toamnei, acneea poate sa reapara si ea. Ai nevoie deci de un gomaj pentru a exfolia toata pielea si a inlatura celulele moarte care se acumuleaza la suprafata epidermei si pentru a stimula reinnoirea celulara. Poti incheia dusul cu un jet de aer rece pentru o piele mult mai tonifiata si mai hidratata. De asemenea, ar trebui sa te hidratezi in fiecare zi cu o crema foarte hranitoare in care poti adauga cateva picaturi de activi anti-oboseala sau anti- cearcan, precum vitamina C sau taurina.

Sofrologia- un aliat anti-stres. Din cauza revenirii toamnei si incheierii vacantelor, agitatia si stresul pot sa fie la ordinea zilei. Pentru a regasi armonia corpului si a spiritului si pentru a alunga tot ce este negativ din viata de zi cu zi, sofrologia este cea mai buna alegere. Iti vei relaxa toti muschii corpului si vei lucra asupra respiratiei si vizualizarii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?