Problemele aerului condiționat

Aerul conditionat este pentru multe persoane un aliat de incredere pentru combaterea temperaturilor ridicate, dar cu toatee acestea, el ne poate provoca si unele probleme daca nu vom fi atenti. Este bine astfel sa tinem cont de anumite aspecte atunci cand vine vorba despre acest aer conditionat.

Aerul conditionat este peste tot, acesta functionand atat in birouri, cat si in case sau in masina pe toata perioada verii. Utilizarea excesiva a aerului conditionat ne poate afecta starea de bine. Aerul conditionat poate reduce umiditatea din aer, de aceea este important sa va foliositi de acesta cu moderatie. Va veti putea bucura astfel de racoarea binevenita de pe timpul verii.

Aerul conditionat poate provoca unele dificultati respiratorii, organismul devenind mai vulnerabil la infectiile respiratorii. S-a dovedit faptul ca persoanele care stau mai mult timp in camere cu aer conditionat, au un risc mai mare de a manifesta simptome legate de nas, dar si de gat.

Un impact foarte comun al aerului conditionat il reprezinta dezvoltarea infectiilor virale. Acestea pot fi insa si rezultatul unei imunitati scazute. Intr-o camera in care functioneaza aerul conditionat, aerul vechi va circula fara a permite intrarea aerului proaspat. Aerul vechi poate transmiter astfel virusuri care provoaca raceala, dar si gripa.

Aerul conditionat mai are si un efect negativ pentru ca duce la deshidratare. Aparatul va absorbi umiditatea din camera, iar persoanele care nu beau sufiocienta apa, vor ajunge sa aibva probleme cu deshidratarea. Acest lucru este posibil pentru ca atunci cand sunt temperaturi scazute, organismul nu semnaleaza faptul ca va este sete, iar in aceste temperaturi, nu veti simti nevoia de a va misca sau de a va intinde prea mult. Atunci cand va folositi de un aparat de aer conditionat pentru mai mult timp, este posibil sa va doara capul.

Persoanele sufera astfel de migrene, dar si de dureri de cap atunci cand stau in preajma aerului conditionat. Nivelul de calitate al aerului din incapere se modifica. Deshidratarea poate provoca migrene si dureri de cap. Ochii uscati reprezinta o alta problema cu care se confrunta persoanele care stau o perioada mai lunga de timp in aer conditionat.

Aerul mai rece face ca ochii sa se usuce, iar uscarea acestora va provoca iritatii si mancarimi. Utilizarea aparatului de aer conditionat nu va duce la uscaciune, insa poate agrava starea persoanelor care se confrunta cu o astfel de problema a ochilor.

Lasă un răspuns