Poți merge cu bicicleta indiferent de condițiile meteo

Astăzi am testat, pentru prima dată, noua mea bicicletă pe puțin off-road (sau pe câmp) chiar dacă afară începuse să plouă ușor când am plecat de acasă.

Înițial am vrut să abandonez și să o las pe altă dată dar cheful de mers pe bicicletă pe care-l aveam în momentul respectiv a învins și am plecat la drum fără vreun echipament care să mă protejeze de ploaie fiindcă-mi era indiferent.

Cât există mașină de spălat, apă și detergent nu e vreo problemă. De reținut e că nici aripi la bicicletă nu am pentru că îmi dau impresia că îi iau din agresivitate și o fac să pară mai bătrânească, cel puțin așa mi se pare mie.

Chiar dacă am plecat la drum total nepregătit și mi-am asumat riscul am ales să vă ajut pe voi cu câteva metode pe care să le puneți în aplicare dacă vreți să mergeți pe bicicletă atunci când plouă fără să vă murdăriți, cum am făcut eu.

Aripi față/spate – Principala problemă atunci când plouă e că tot noroiul acumulat pe roata din față și din spate vă sări pe fața și pe spatele vostru iar asta nu e tocmai plăcut fiindcă hainele vor zbura direct la spălat iar dacă ești puțin mai ghinionist vei primi și puțin noroi și în gură.

Pelerină de ploaie – Aceasta te va ajuta să nu te uzi și să nu-ți murdărești hainele cu noroi. Ai grijă totuși (dacă nu ai aripi) să ți gura închisă pentru a evita o mică degustare de mocirlă.

Riști și… te murdărești – A 3-a nu e chiar o metodă de protecție ci reprezintă pura asumare a lucrurilor. Te asiguri că ai pe tine haine pe care nu-i obligatoriu să le porți și mâine (fiindcă va trebui să le speli) și pleci la drum.

Recomandarea mea ar fi să mergeți, dacă vreți asta, cu bicicleta indiferent de vremea de afară și de locul în care vă plimbați. Pentru mine ciclism=relaxare indiferent de zona în care mă aflu, de persoanele care sunt în jur sau de diverse intemperii.

Lasă un răspuns