Nu ai nevoie de o sală pentru a te antrena

Încă de mic am fost pasionat de tot ce înseamnă fitness, culturism și bodybuilding așa că mă antrenam cu absolut orice ocazie. La început, pe la 12 ani când începuse să-mi placă mult de tot treaba asta, rutina mea era destul de haotică. Făceam ce exerciții voiam atunci când voiam fără să țin cont de vreo regulă a fitnessului. Surprinzător, datorită alimentației foarte potrivite și efortului destul de mare pe care-l depuneam eu în antrenamente deși erau haotice rezultatele începuseră să apară iar în clasa a5-a eram un semi-zeu al școlii în materie de fitness.

Timpul a trecut iar pasiunea mea s-a accentuat, eu fiind tot mai motivat de ideea că într-o zi cineva s-ar putea să vrea să mă bată iar forța mea mă va ajuta dacă trag tare acum. Am început cu adevărat să învăț chestii despre nutriție, despre cum să-ți creezi un program alimentar ok, despre cum să te antrenezi eficient și tot tacâmul.

O mare perioadă de timp m-am antrenat acasă fiindcă nu aveam posibilitatea să merg la sală. Cea mai apropiată era destul de departe de mine și pierdeam mai mult timp pe drum decât acolo. Nu că asta ar fi fost o problemă prea mare aparent însă aveam și alte activități de făcut. Așadar, cum spuneam, mă antrenam acasă și o făceam mai bine decât mulți care mergeau la sală.

Dădusem câteva sute de lei pe gantere reglabile și niște greutăți și îmi improvizasem în curte o bară pe care să fac tracțiuni. Pe lângă asta mă foloseam și de exercițiile pe care le poți face fără vreun obiect aferent: flotări – care de asemenea te dezvoltă frumos, abdomene de toate felurile – pentru pătrățelele pe care toată lumea și le dorește și într-o perioadă mai mergeam și foarte mult cu bicicleta – mușchii picioarelor mele se definiseră drăguț.

Ceea ce am vrut eu să vă relatez e că vă puteți antrena foarte bine și acasă dacă nu aveți posibilitatea să mergeți la sală. Într-adevăr, mergând la sală aveți acel feeling interesant și beneficiați de o gamă mult mai variată de aparate, gantere și posiblități de a vă antrena însă ca metodă temporară vă puteți antrena excelent acasă cu doar câteva sute de lei investiți.

Lasă un răspuns