Duelul smartphone-urilor – Xiaomi Redmi Note 8 Pro vs. Oppo A9 2020

In timp ce Xiaomi pare sa se fi instalat deosebit de confortabil in segmentul mid range cu al sau Redmi Note 8 Pro, iata ca, compatriotul sau, Oppp ne propune un A9 2020 de mare calitate. Care din cele doua telefoane este cel mai bun in segmentul de pret de 250 de euro?

Ergonomie si design. Castigator Oppo A9. Meciul este strans intre cele doua telefoane la aceasta categorie. Trebuie sa spunem ca se aseamana mult cu ecranele mari, de 6,5 inchi, cu margini mai degraba fine. Xiaomi Redmi Note 8 Pro are un lejer avantaj. Insa, la final, nu face mare diferenta deoarece niciunul din cele doua nu se poate folosi cu o singura mana cu usurinta. Finisajele sunt bune si ambele au ales un breton in forma de picatura de apa. Cititorul de amprente digitale este plasat in ambele cazuri in spate.

Ecran. Castigator Redmi Note 8 Pro. Ambele telefoane beneficiaza de un ecran IPS de 6,5 inchi. Cu toate acestea, nu sunt echivalente in toate punctele. Xiaomi ofera o rezolutie mai buna decat concurentul sau, propune un afisaj mai fin.

Performante. Castigator Redmi Note 8 Pro. Redmi Note 8 Pro opteaza pentru un SoC MediaTek Helio G90T si 6 GB RAM si Oppo A9 2020 alege un Snapdragon 665 si 4GB RAM. Ambele telefoane se arata perfect capabile sa infrunte orice situatie in cele mai bune conditii. Redmi Note 8 Pro se descurca mult mai bine insa, mai ales in ceea ce priveste jocurile video.

Foto. Castigator Oppo A9 2020. In domeniul foto este un meci de pixel binning, o metoda care consta in combinarea mai multor pixeli – 4 in cazul de fata – pentru a ameliora performantele in caz de luminozitate scazuta. Redmi Note 8 Pro foloseste un senzor principal de 64 mpx in timp de A9 2020 se bazeaza pe 48 mpx. Ambele sunt dotate cu un modul unghi ultra larg. Insa, A9 se descurca mult mai bine, mai ales in conditii de slaba luminozitate.

Autonomie. Castigator Redmi Note 8 Pro. In ceea ce priveste rezistenta, Redmi Note 8 Pro este neinvins. In ciuda unei baterii mari, A9 nu reuseste sa se descurce mai bine. A9 ramane campion in ceea ce priveste disciplina insa Redmi Note 8 Pro este fara indoiala o referinta in materie.

Verdict. Redmi Note 8 Pro castiga numeroase manse, spre deosebire de concurentul sau insa A9 2020 propune o mai buna experienta foto, domeniul foto fiind in ziua de azi un criteriu esential in alegerea unui smartphone. Redmi Note 8 Pro este mai scump cu 10-20 de euro decat A9 2020 insa sa nu uitam ca Oppo A9 2020 vine cu 128 GB memorie interna la un pret de 259 de euro in timp ce Xiaomi are 64 la un pret asemanator.

Lasă un răspuns