Cum gestionezi crizele făcute de cel mic în timp ce îi cumperi haine și încălțăminte

A merge cu un copil la cumparaturi, a proba unele articole vestimentare sau incaltaminte reprezinta o adevarata provocare atat pentru vanzatori cat si pentru parinti. Copiii nu sunt foarte greu de multumit insa doar daca sunt bine odihniti, bine mancati si intr-o stare de buna dispozitie.

In caz contrar, va fi destul de dificil sa aleaga o rochita fara o repriza de plans sau fara a da batai de cap parintelui care il insoteste. Important este nu numai cum sunt gestionate crizele de furie in timpul cumparaturilor ci si cum poate parintele sa isi impuna punctul de vedere in fata copilului referitor la ce ar fi mai bine sa aleaga, ce i-ar sta mai bine, ce masura i s-ar potrivi.

Cu copiii la cumparaturi de haine – Reguli de aur!

Vanzatoarele de la magazinele de haine pentru copii sunt obisnuite cu asemenea comportamente ale copiilor in timp ce parintii incearca sa ii imbrace cum pot mai bine, limitandu-se in bugetul pe care il au la dispozitie, tinand cont si de preferintele copilului dar si de alte lucruri foarte importante cum ar fi marimea pe care o poarta, culoarea care il avantajeaza, etc. Care sunt cele mai importante trucuri de care mamicile si taticii trebuie sa tina cont atunci cand pleaca la cumparaturi cu cei mici?

● Copilul sa fie bine odihnit. Mai ales in cazul copiilor mai mici, faptul ca au sarit peste somnul de pranz poate fi principalul motiv pentru esecul la cumparaturi. Lipsa somnului determina si o lipsa de concentrare, de rabdare, de atentie. Copilul nu va mai face diferenta intre ce este bine sa aleaga, nu va tine cont de sfaturile parintelui si va fi foarte greu de determinat sa stea la probat.

● Copilul sa fie bine mancat. Niciodata un copil infometat nu va fi foarte atent la ceea ce ii arata parintele. Foamea il face pe cel mic mai nerabdator sa termine cu achizitionarea hainelor si sa plece mai repede catre casa. Asadar, dupa o masa copioasa si un somn bun ar trebui scos copilul la cumparaturi.

● Copilul sa fie implicat in luarea deciziilor. Indiferent cat de mic este, daca intelege si incepe sa vorbeasca si sa isi spuna punctul de vedere si culoarea preferata, ar trebui lasat sa isi aleaga hainele preferate.

● Lista de cumparaturi sa fie facuta de acasa! Copilul va sti ca pleaca in cautare de 2 rochite sau o pereche de pantofi sport ori 3 tricouri pentru a le folosi la camin. Nici mai mult nici mai putin.

● Copiii sa fie rasplatiti pentru ajutorul acordat parintilor. Faptul ca sta cuminte sa fie imbracat, incaltat si probat cu tot felul de tinute merita o rasplata cat de mica.

Lasă un răspuns