Ce se întâmplă când bem apa pe stomacul gol

A fost o perioadă în care pe toate posturile TV eram îndemnați să bem doi litri de apă pe zi. Consider că nu trebuie să bem tot timpul cantitatea asta de apă însă corpul nostru trebuie să fie tot timpul hidratat. Dezidratarea pe termen lung ne poate cauza multe probleme de sănatate, de la hipertensiune și migrene până la obezitate și cancer de sân ori uterin.

O serie de nutriționiști ne recomandă să bem apa pe stomacul gol. Pentru a face asta trebuie să respectăm în mare parte două reguli principale. Trebuie să nu bem apă cu mai puțin de 30 de minute înainte de mese și cu cel puţin două ore după ce luăm principalele mese ale zilei.

Aș adăuga încă o regulă. Consider că indiferent ce dietă am ține, niciodată nu ar trebui să ne înfometăm sau să răbdăm de sete.

Se pare că băutul apei pe stomacul gol ne ajută să ne detoxifiem corpul dar și să stimulăm creșterea producției de celule sanguine și musculare noi. Rata metabolismului ar putea crește cu până la 24% ceea ce ar însemna că stomacul s-ar ”elibera” mai repede după mese și am avea mai multă energie.

Apa băută imediat după trezirea de dimineață curăță colonul iar acest lucru ajută la creșterea absorției de nutrienți. Metabolismul crescut ajută la scăderea poftei de mâncare, iar acest lucru ne poate ajuta să slăbim, dacă știm să ne controlăm poftele pe care le avem și atunci când nu ne e foame.

Un alt beneficiu al băutului apei pe stomacul gol este faptul că scăpam de indigestie, doarece aceasta este provocată de aciditatea crescută din stomac, pe care apa o dilueaza în cele din urmă. Cam după același principiu reușim să scăpăm de pietrele la rinichi, care sunt formate de anumiți acizi, care pot fi diluaţi mai repede bând apă pe stomacul gol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *